Salajul are un Plan de gestionare a deseurilor

Magazin Salajean 29 ianuarie 2008 0

Salajul are un Plan de gestionare a deseurilor

Planul judetean de gestionare a deseurilor este, in sfarsit, finalizat, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean Salaj. Am finalizat acest plan, colaborand cu Agentia de Protectie a Mediului Salaj si cu operatorii de salubritate din judet. Urmeaza ca Agentia Regionala de Protectie a Mediului sa-l supervizeze, iar apoi sa-l supunem aprobarii consilierilor judeteni, in sedinta din februarie. Scopul pe care ni l-am propus este prezentarea posibilitatilor de gestionare a deseurilor, la nivel de judet, costurile unitare pe obiectivul de investitii si tehnologiile de care este nevoie, a spus Tiberiu Marc.

Din acest moment, planul judetean de gestionare a deseurilor se afla postat pe site-ul Consiliului Judetean Salaj (www.cjsj.ro) pentru consultare publica, salajenii putand formula sugestii pentru imbunatatirea lui.

Marc a mai informat ca, in paralel, se lucreaza la masterplanul privind sistemul de management integrat al deseurilor din Salaj, finalizarea acestuia fiind stabilita pentru jumatatea lunii martie 2008.

Prin masterplan vor fi analizate scenarii privind gestionarea deseurilor, capacitatea investitionala a judetului, tarifele presupuse etc..

Colaborare externa

In aceeasi conferinta de presa, presedintele CJ Salaj a spus ca, in 2008, administratia judetului are in vedere doua proiecte de colaborare externa. Unul dintre acestea, stabilit dupa modelul LogoEast – are drept scop conectarea la fluxul informational european si imbunatatirea calitatii manageriale la Centrul de Reabilitare si Recuperare Neuropsihica de la Jibou. Proiectul va fi finantat cu 67.500 de euro, iar prima actiune este programata pentru data de 15 februarie.

Al doilea proiect de colaborare externa – Ruralland – a fost pregatit pe intreg parcursul anului trecut, fiind derulat in parteneriat cu alti 14 actori din noua tari. Judetul Salaj reprezinta Romania prin proiectul Satul Salajean – Resursa, Initiativa, Actiune, Dezvoltare, obiectivul propus fiind de a trata spatiul rural ca pe un avantaj, si nu ca pe un handicap. Este un proiect important, prin care am alocat sume fiecarei comune pentru a-si utiliza resursele la locale la promovarea comunitatilor pe care le au, a spus Marc.

Astfel, comunele din Salaj vor benefia, fiecare, de 40.000 de lei pentru a organiza activitati prin care satele apartinatoare sa fie scoase in evidenta in cadrul evenimentului sus amintit.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »