Salajul are participant la etapa nationala a concursului epistolar al Postei Romane

Magazin Salajean 2 martie 2010 0

Salajul are participant la etapa nationala a concursului epistolar al Postei RomaneO eleva in clasa a VII-a la Scoala Generala Andrei Muresanu din Cehu Silvaniei, pe nume Denisa Bodnar, este castigatoarea fazei regionale a concursului epistolar al Companiei Nationale Posta Romana, cu tema Compune o scrisoare in care sa explici de ce este important sa vorbim despre SIDA si sa ne protejam impotriva bolii.

Castigatorul a fost desemnat de Directia Regionala de Posta (DRP) Cluj Napoca si Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, lucrarea fiind aleasa de catre un juriu format din inspectori scolari de specialitate, care au examinat epistolele participantilor la concurs din judetele Bihor, Bistrita Nasaud, Cluj, Maramures si Salaj, aflate in componenta DRP Cluj-Napoca. Castigatorii primelor trei locuri de la etapa nationala a concursului vor fi desemnati in 17 martie, dintre cei zece elevi care reprezinta directiile regionale de posta din tara.

Scrisoarea care ocupa locul intai, insotita de traducerea in limba franceza, engleza sau spaniola, va fi trimisa Biroului International al Uniunii Postale Universale, pana la 30 aprilie. Dupa centralizarea lucrarilor primite de la administratiile postale, acestea vor fi trimise la UNESCO – organismul care va desemna castigatorii la nivel mondial. Pana la data de 9 octombrie, cele mai bune trei lucrari vor primi din partea Biroului International al Uniunii Postale Universale medalii de aur, argint si bronz, iar urmatoarelor cinci clasate li se vor acorda mentiuni speciale. Compozitia care va ocupa locul intai va fi publicata in revista Union Postale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »