Salajul are harta actualizata

Magazin Salajean 7 mai 2007 0

Salajul are harta actualizata

Harta actualizata a Salajului a fost prezentata, la sfarsitul saptamanii trecute, intr-o conferinta de presa la care au luat parte prefectul Andrei Todea, pretedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, reprezentati ai firmei care s-a ocupat de proiect si directori ai institutiilor publice din judet. Disponibila in formate de diferite dimensiuni (5.000 de exemplare), noua reprezentare grafica a Salajului poate fi folosita, potrivit prefectului Todea, pentru o mai buna gestionare a situatiilor de urgenta. Pana acum, in aceste cazuri, utilizam hartile mai vechi, care nu puteau oferi toate informatiile de care aveam nevoie, a spus Andrei Todea, adaugand ca un alt palier unde harta este binevenita este cel al administratiilor locale. Fiecare primarie si institutie publica va primi, in mod gratuit, o asemenea harta, iar pentru publicul larg, harta va fi disponibila in librarii.

Totodata, reprezentarea grafica respectiva va fi si un mijloc bun de a promova turismul in Salaj. In acest sens, sa speram ca va fi actualizata cat mai des posibil, mai ales in ceea ce priveste partea de infrastructura a judetului, a adaugat prefectul. Referitor la acest aspect, Silviu Huplea, directorul Companiei Stiefel (cea care a realizat harta), a asigurat ca harta include si traseul viitoarei Autostrazi Transilvania.

Realizarea hartii Salajului face parte dintr-un proiect desfasurat la nivel national, demarat acum 2 ani, si care are drept scop refacerea integrala a tuturor hartilor de judete si municipii din Romania, dupa standardele europene. Pana in acest moment, Stiefel a lansat oficial 12 harti de judete si zece de municipii, alte 12 harti fiind, in prezent, in curs de executie. Printre acestea se numara si harta municipiului Zalau, realizarea ei fiind demarata cu aproximativ o saptamana in urma.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »