Salajul are deja opt focare de rabie in 2010

Magazin Salajean 5 martie 2010 0

Salajul are deja opt focare de rabie in 2010Inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Salaj au identificat opt focare de rabie, in 2010, dupa ce gospodarii au prins vulpi ce au intrat in localitati.

Cele opt localitati in care au fost depistate focare de rabie sunt Bocsa, Cormenis, Coseiu, Ban, Sanpetru Almasului, Starciu, Var si Balan. Directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Salaj, Virgil Turcas, a declarat ca inspectorii din cadrul acestei institutii s-au deplasat de urgenta in toate localitatile, pentru luarea masurilor ce se impun in cazul depistarii focarelor de rabie.

S-a efectuat catagrafierea carnasierelor, s-au vaccinat animalele, iar persoanele care au intrat in contact cu vulpile au fost indreptate catre cabinetele medicale, pentru administrarea vaccinului antirabic, a declarat Virgil Turcas.

Salajul are in prezent 12 focare de rabie active, din care opt sunt cele depistate acum si alte patru sunt ramase active de anul trecut.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »