Salajul are abia noua proiecte pentru dezvoltare rurala

Magazin Salajean 2 aprilie 2008 0

Doar noua cereri de finantare au fost depuse in Salaj pentru dezvoltarea satelor si imbunatatirea serviciilor de baza pentru populatia rurala, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, Domitian Bente, directorul Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Salaj. Astfel, Asociatia de Dezvoltare Intercomunala a Bazinului Vaii Agrijului a solicitat 2,6 milioane de euro care vor fi folositi la reabilitarea drumului Rastolt – Agrij – Pausa – Poarta Salajului, precum si pentru achizitionarea unor utilaje pentru intretinerea spatiilor verzi. Apropiate ca valoare sunt si sumele de 2,4 milioane de euro solicitate de Asociatia de Dezvoltare Intercomunala Fagu, pentru modernizarea infrastructurii rutiere in microregiunea respectiva (comuna Camar si vecinele ei), respectiv de 2,4 milioane de euro, ceruta de comuna Fildu de Jos pentru realizarea retelei de apa si canalizare. Tot din partea unui Consiliu Local – de data aceasta din Boghis – s-a depus un proiect de 1,6 milioane de euro pentru imbunatatirea infrastructurii tehnico-edilitare si dezvoltarea serviciilor de baza pentru populatie.

Potrivit informatiilor oferite de Domitian Bente, cel mai mare cuantum de bani – 3,24 milioanre de euro – a fost cerut de Asociatia de Dezvoltare Intercomunala Simion Barnutiu in vederea modernizarii drumurilor din comuna Bocsa.

S-au mai inaintat cereri pentru modernizarea unor sere de la Jibou, in acest sens SC Deco Flori SRL depunand un proiect in valoare de 1,16 milioane de euro, in timp ce o persoana fizica din Hida a solicitat cu acelasi scop aproape 200.000 de euro. Agro Condor SRL Jibou a cerut 324.000 de euro pentru infiintarea unei ferme de 950 de ovine, iar Parohia Ortodoxa din Romanasi are nevoie de peste 800.000 de euro pentru a finaliza lucrarile la complexul de asistenta sociala pentru persoanele provenite din sistemul de protectie de stat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »