Salajul are 18 ferme de melci

Magazin Salajean 24 ianuarie 2008 0

Salajul are 18 ferme de melci

Doar patru unitati salajene de procesare a laptelui si a carnii au primit, in cursul anului trecut, autorizatii de functionare de la Directia Sanitar-Veterinara Salaj, a declarat directorul acestei institutii, Mircea Martin. Cele patru unitati sunt SC Universal SA, SC Piscicola SA Cehu Silvaniei, SC Transilvania SA si SC Prialco SA Jibou. Alte doua uniti din aceasta categorie sunt, insa, in curs de autorizare, si anume: SC Agromec SA Crasna si SC Ovinet SA Ilisua. Intarzierea pe care o inregistreaza aceste doua ultime unitati a fost cauzata de anumite neconcordante in ceea ce priveste obtinerea autorizatiei. Astfel, lucrarile de amenajare a unitatilor nu au respectat termenele stabilite, s-au folosit alte materiale de constructie decat cele fixate conform proiectului, iar proiectul a suferit, la randul lui, modificari care nu trebuiau facute.

Tot in 2007, in Salaj au primit autorizatie de functionare un numar de 18 pensiuni turistice. Dintre acestea, zece functioneaza deja, iar opt se afla in faza de constructie.

Alte avize pe care le-a dat DSV Salaj au fost pentru ferme care au beneficiat anul trecut de fonduri SAPARD. Astfel, sunt 22 de ferme de bovine in judet, la care se vor adauga alte sase, aflate in curs de amenajare, in timp ce 21 de fermieri s-au orientat spre cresterea de ovine. Dintre ei, 16 si-au deschis deja unitatile, iar restul sunt in curs de amenajare. De asemenea, se afla in curs de amenajare si cinci ferme de suine, opt fiind functionale inca din lunile trecute. Pentru cresterea de pasari s-au aratat interesati doar sase salajeni, trei dintre ei fiind deja pe piata, iar restul isi vor deschide afacerea in acest an. Mult mai interesanta a fost pentru salajeni creseterea melcilor, 18 persoane deschizandu-si ferme sau fiind in curs de realizare a acestor investitii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »