Salajul are 11 ambulante noi

Magazin Salajean 6 decembrie 2007 0

Salajul are 11 ambulante noi

Salajul a primit prima transa de ambulante noi, asa cum au promis in septembrie 2007 autoritatile centrale, astfel ca Serviciul de Ambulanta Salaj are in parcul auto 11 masini noi. Managerul Serviciului sus amintit, dr. Ioan Cordea, ne-a declarat ca Ministerul Sanatatii a repartizat deja judetului masini noi. Astfel, am primit patru ambulante pentru consult medical la domiciliu, cinci ambulante tip A1 pentru transportul pacientilor la spital si doua ambulante Ford, de tip A2, care asigura transportul pacientilor la spital, avand in acelasi timp capacitatea de a transporta mai multe persoane. Asta inseamna ca sunt dotate cu mai multe locuri si cu targa.

Potrivit sursei citate, marti, 11 decembrie, Serviciul de Ambulanta Salaj va mai primi inca doua masini, de tip B. Acestea pot asigura transportul pacientilor la spital, dar si acordarea de ajutor medical in timpul drumului, avand in vedere ca au dotare medicala.

Ioan Cordea a mai spus ca innoirea parcului auto pentru serviciul pe care il conduce va continua si in lunile ianuarie/februarie 2008, atunci urmand sa fie aduse in judet alte masini de tip B si o ambulanta de tip C. Vom primi o ambulanta de tip C, care este cea mai performanta, pacientul putand fi transportat la spital in timp ce este protezat respiratoriu, a spus Ioan Cordea.

Pe langa masinile noi, Ambulanta Salaj are in dotare alte 39 de autosanitare, dar cum toate au peste 5 ani vechime, ar trebui casate. Judetul se numara printre putinele care nu inca o ambulanta de tip C, aceasta fiind cel mai actual model folosit la nivel national.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »