Salajul a ramas fara microbuze scolare

Magazin Salajean 17 octombrie 2007 0

Salajul a ramas fara microbuze scolare

Licitatia prin care Salajul si restul judetelor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest trebuiau sa achizitioneze 137 de microbuze scolare a fost a esuat.

Viorel Buda, inspector scolar general in cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului Satu Mare – cel care face licitatia pentru intreaga Regiune Nord-Vest, ne-a declarat ca licitatia fost anulata din cauza ca singura firma care s-a prezentat nu a indeplinit conditiile necesare. Licitatia a fost anulata dupa ce fusese amanata de doua ori in prealabil, desi noi speram sa incheiem macar acum un contract. Caietul de sarcini a fost achizitionat de cinci firme, dar din acestea, doar una s-a prezentat la licitatie. Din pacate, nu a indeplinit cerintele. Printre altele, nu au putut face dovada ca a livrat pana acum vreun microbuz, ci doar ca a carosat 137 de masini. Ca urmare, licitatia a fost anulata, am anuntat Ministerul Educatiei despre aceasta situatie, iar acum asteptam raspunsul lor, a spus Viorel Buda. Potrivit acestuia, singura varianta care ramane este organizarea unor licitatii pe loturi mai mici, ceea ce ar putea face ca macar unul sau doua dintre cele sase judete din Nord-Vest sa obtina microbuze pentru scoli.

Altfel, banii nu vor putea fi cheluiti in 2007 si se vor reabsorbi la bugetul de stat. In acest caz, se va aloca anul urmator o alta suma pentru microbuze si se va apela la SC AutoItalia SA, firma bucuresteana, care ar putea sa ni le livreze in perioada februarie-martie 2008, a spus sursa citata.

Din cele 137 de microbuze, judetul Salaj trebuie sa primeasca 15. In prezent, este neaparata nevoie de aceste masini in noua unitati de invatamant care au fost comasate si care pentru transportul elevilor la cursuri au solicitat sprijinul autoritatilor locale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »