Salajenii vor primi pasapoarte electronice

Magazin Salajean 3 noiembrie 2009 0

Salajenii vor primi pasapoarte electronice

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple (SPCEEPS) Salaj va inaugura, la inceputul saptamanii viitoare, procedura de emitere a celor doua noi tipuri de pasapoarte, respectiv pasaportul simplu electronic si pasaportul simplu temporar. Ionut Prodan, seful SPCEEPS Salaj, a facut cunoscut, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca pasaportul electronic va aduce ca element de noutate mediul de stocare electronic, care are toate elementele pasaportului anterior. In plus, pasapostul electronic va cuprinde imaginea faciala si impresiunile digitale pentru doua degete pereche. Datele implementate in cip sunt folosite intr-un singur scop, si anume acela de verificare a autenticitatii documentului si pentru identificarea persoanei, a declarat Ionut Prodan. Valabilitatea pasaportului electronic este de 3 ani pentru copiii de pana la 6 ani. De la aceasta varsta, valabilitatea pasaportului este de 5 ani.

Seful SPCEEPS Salaj a mai afirmat ca pretul unui pasaport electronic se va ridica la suma de 266 de lei, iar plata se va putea face la CEC, BCR sau, mai simplu, la ghiseul de Trezorerie din cadrul Institutiei Prefectului Judetului Salaj.

Termenul de eliberare a pasaportului electronic este de maxim 20 de zile lucratoare, iar al pasaportului simplu temporar, de maximum trei zile. Pasaportul electronic are 50 de elemente de siguranta, fata de cel anterior care avea 32 de astfel de elemente, astfel ca este mult mai greu de falsificat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »