Salajenii se intoxica la greu cu ciuperci

Magazin Salajean 5 octombrie 2007 0

Salajenii se intoxica la greu cu ciuperci

Alte zece persoane din Salaj au fost aduse, intre 1 si 4 octombrie, la sectia de urgenta a Spitalului Judetean Salaj – Zalau cu afectiuni cauzate de consumul de ciuperci. Codruta Puscas, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Salaj – Zalau, a declarat ca aceste zece cazuri sunt, totusi, mai usoare decat celelalte zece inregistrate la Urgenta spitalului in week-end-ul trecut.

Intre 1 si 4 octombrie, au fost aduse la Unitatea de Primire a Urgentelor zece persoane, care prezentau afectiuni ca urmare a consumului de ciuperci. Diagnosticurile puse de medici au fost de gastrita si gastro-enterocolita. Cazurile au fost mai usoare decat cele zece care au fost aduse la sfrasitul saptamnii trecute, a spus purtatorul de cuvant.

Din cele zece cazuri noi, unul a fost al unui copil de 7 ani, din localitatea Bobota. Baiatul a fost adus in timp util si a primit ingrijiri la sectia de Pediatrie. Starea lui a fost buna, asa ca azi dimineata (ieri, n.r.) a fost lasat acasa, a spus Codruta Puscas.

Alte doua cazuri care au necesitat atentie sporita au fost internate la sectia de Boli Interne, fiind vorba de doua femei din Zalau si Sarmasag. Evolutia in urma tratamentului administrat este favorabila. Daca starea va fi buna si pe viitor, pacientele vor fi lasate zilele urmatoare acasa, a spus purtatorul de cuvant.

Restul cazurilor nu au necesitat internare, fiind suficient tratamentul acordat la sectia de Urgenta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »