Salajenii se inghesuie sa isi schimbe cartile de identitate

Magazin Salajean 6 octombrie 2008 0

Salajenii se inghesuie sa isi schimbe cartile de identitate

Potrivit raportarilor efectuate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV), din cadrul Institutiei Prefectului Judetului Salaj, activitatea desfasurata in trimestrul III al anului in curs a crescut considerabil, comparativ cu cea desfasurata in trimestrul al doilea. In mod special, SPCRPCIV precizeaza ca s-au inregistrat cresteri substantiale in activitatile privind emiterea cartilor de identitate si eliberarea autorizatiilor provizorii. Astfel, daca in perioada aprilie – iunie 2008 au fost emise aproximativ 2.300 de carti de identitate, in urmatoarele trei luni, SPCRPCIV Salaj a emis 3.600 de astfel de documente. Cresterea cea mai mare a fost inregistrata in ceea ce priveste eliberarea autorizatiilor provizorii, in ultimul trimestru fiind eliberate 5.521 de astfel de documente, cu 3.192 mai multe decat in perioada aprilie – iunie 2008.

In ceea ce priveste emiterea permiselor de conducere, in ultimele trei luni au fost inmanate titularilor peste 4.700 de premise, dintre acestea aproximativ 39 la suta reprezentand documente preschimbate. In perioada aprilie – iunie a.c. au fost emise 4.411 permise, dintre acestea 1.555 fiind premise preschimbate la solicitarea titularilor.

In ceea ce priveste examinarea candidatilor in vederea obtinerii permisului de conducere, in perioada iulie – septembrie 2008, au fost testate 4.729 de persone.

Incepand cu data de 30 septembrie 2008, s-au introdus o serie de modificari in ceea ce priveste examinarea candidatilor. Astfel, examenul teoretic este sustinut pe calculator, in baza programarilor stabilite. Pentru a asigura o buna informare a persoanelor interesate in acest sens, Institutia Prefectului a transmis catre mass-media locala informatii privind modificarile survenite si modul in care se va derula in urmatoarele saptamani programul de examinare, avand in vedere ca acesta a fost prelungit si, de asemenea, au fost postate pe site-ul institutiei www.prefecturasalaj.ro – sectiunea comunicate, informatii privind aceste modificari.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »