Salajenii se impotmolesc in rate

Magazin Salajean 30 iunie 2010 0

Salajenii se impotmolesc in ratePe fondul reducerii veniturilor si a situatiei economice deloc fericite, datoriile salajenilor catre banci continua sa creasca de la o luna la alta. La sfarsitul lunii mai, clientii bancilor din judet inregistrau restante de aproape 165 milioane de lei, aproape 65 la suta din suma reprezentand rate in valuta neachitate la termen, potrivit statisticilor Bancii Nationale a Romaniei. Fata de luna precedenta, datoriile au crescut cu opt milioane de lei, iar raportat la situatia din luna mai a anului trecut, saltul este de aproape 50 milioane de lei. Aceasta este cea mai mare crestere lunara a datoriilor neachitate la timp de la inceputul anului.

Valul a venit in special pe segmentul creditelor in valuta, pe fondul deprecierii monedei nationale. Astfel, daca restantele in lei au urcat din aprilie in mai cu doar 0,2 milioane de lei, cele in lei au sarit cu 7,6 milioane de lei.

Datoriile catre banci au explodat, in mai, la nivelul intregii tari. Datele bancii centrale arata ca la nivel national, valoarea restantelor a ajuns la 12,6 miliarde de lei, de peste doua ori mai mult decat in aceeasi luna a anului trecut si mult peste nivelul restantelor din mai 2008. Intr-o singura luna au devenit restante credite de 1,5 miliarde de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »