Salajenii s-au tratat impotriva racelii la domiciliu

Magazin Salajean 10 ianuarie 2008 0

Din comoditate sau pentru ca majoritatea cabinetelor medicale de familie au fost inchise in perioada sarbatorilor, salajenii s-au tratat la domiciliu impotriva bolilor de sezon. Clasicele antibiotice si leacurile din popor nu au reusit, insa, sa tina bolile departe de 183 de salajeni care au fost diagnosticati cu viroze si pneumonii in perioada 31 decembrie 2007 – 6 ianuarie 2008. Totusi, avand in vedere cele scrise anterior, numarul acestor cazuri nu este si cel real, mult mai multi fiind salajenii care au avut de furca din pricina racelilor si a gripei. Numarul mic al acestor cazuri din perioada sarbatorilor este cauzat de adresabilitatea scazuta a bolnavilor catre cadrele medicale, a spus Mihai Cheseli, purtatorul de cuvant al Autoritatii de Sanatate Publica Salaj.

Potrivit acestuia, din aceste 183 de cazuri, 25 (trei viroze si 23 de pneumonii) au necesitat internare in spital. Pe langa acestea, potrivit Codrutei Puscas, purtatorul de cuvant al Primariei Zalau, alte 17 persoane cu afectiuni ale aparatului respirator cauzate de virusii de sezon au ajuns la Urgenta, iar apoi au fost internate in spital pentru urmarea tratamentului sub supraveghere medicala.

Categoria cea mai usor de atins de catre virusi este cea a copiilor cu varste mici, de pana la 5 ani, pe acest segment de populatie fiind inregistrate 65 de imbolnaviri. Cu toate acestea, in aceasta iarna au contractat viroze si pneumonii si adultii, alte 61 de diagnostice de acest gen fiind puse persoanelor ce au varsta cuprinsa intre 15 – 44 de ani.

Pentru a preveni asemenea situatii, specialistii recomanda folosirea imbracamintii adecvate sezonului rece si consumul de bauturi calde, nu de alcool. In plus, persoanele sensibile trebuie sa reduca iesirile si sa nu se expuna la frig decat daca este necesar.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »