Salajenii, repetenti la sofat: Un barbat a sustinut examenul auto de 64 de ori!

Magazin Salajean 13 aprilie 2009 0

Salajenii, repetenti la sofat: Un barbat a sustinut examenul auto de 64 de ori!

Sustinerea examenului pentru obtinerea permisului de conducere este o incercare grea, daca nu chiar imposibila, pentru foarte multi salajeni. Potrivit statisticilor Serviciului Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule (SCRPCIV) Salaj, in primele trei luni ale anului, doar 30 la suta dintre cei care au sustinut examenul auto au reusit sa-l promoveze. Cei mai multi respinsi sunt la sala, unde au promovat 33 la suta dintre cei examinati. La traseu, ce-i drept, pocentajul este ceva mai bun, si anume peste 78 la suta. Per total, in primele trei luni ale anului, au fost examinati, la ambele probe, 2.386 de salajeni, dintre care circa 700 au reusit sa obtina permisul.

Seful SCRPCIV Salaj, Remus Stanciu, spune ca, in ultimii ani se constata o scadere a nivelului de pregatire al celor care incearca sa obtina permisul de conducere, dar si al conduitei in trafic. Saptamanal, exista cateva dosare inregistrate la Serviciul de Permise din Salaj, care sunt anulate deoarece expira perioada de un an de la absolvirea scolii de soferi, iar candidatii tot nu au reusit sa promoveze. Pentru a putea sustine examenul auto, acestia sunt nevoiti sa mai faca o data scoala de soferi.

Recordul in privinta incercarilor ii apartine unui barbat care, pana acum, a sustinut de nu mai putin de 64 de ori examenul auto, fara succes. Salajeanul a renuntat in cele din urma sa mai viseze la un permis de conducere, si asta dupa ce, sotia sa, plictisita de incercarile esuate ale sotului, si-a luat inima in dinti si i-a demonstrat acestuia cum se ia punctajul maxim din prima incercare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »