Salajenii renunta la rable, dar nu-si iau masini noi

Magazin Salajean 22 martie 2010 0

Salajenii renunta la rable, dar nu-si iau masini noi

400 de salajeni s-au debarasat de rablele uitate prin parcari, astfel ca toate tichetele valorice alocate pana acum firmei Remat Zalau au fost epuizate. Asteptam o noua transa din totalul celor 50.000 de vouchere suplimentate, spune Dorin Chereji, directorul societatii.

Potrivit oficialilor Ministerului Mediului, romanii au predat spre casare, in prima luna de la inceperea Programului Rabla 2010, 45.000 de masini vechi. La capitolul achizitie de autoturisme noi, rezultate nu sunt, insa, la fel de impresionante, intrucat in aceeasi perioada dealerii implicati in program au vandut putin peste 4.000 de masini, in baza a 11.429 de tichete valorice. Dintre acestea, mai mult de jumatate, respectiv 2.477 de unitati, sunt masini romanesti. Nici vanzarile din Salaj nu sunt in numar foarte mare. De la dealerul Dacia din judet au fost comercializate prin programul national de stimulare a innoirii parcului auto, circa 10 autoturisme, sustin reprezentantii societatii. 90 la suta dintre clienti au folosit la achizitonare trei vouchere, adica numarul maxim admis de vouchere.

Start Rabla pentru tractoare

La finele saptamanii trecute a demarat prima editie a Programului Rabla pentru tractoare si masini agricole, la care vor participa numai Remat-urile care au infrastructura necesara pentru a putea primi si distruge asemenea utilaje. Suntem pregatiti. Asteptam instructiunile, pentru ca deja avem solicitari, declara Chereji.

Spre deosebire de programul pentru masini, prima de casare este de 17.000 de lei, dar nu mai mult de 50 la suta din pretul de achizitie al utiliajului nou, in cazul persoanelor fizice, si de maxim 40 de procente din valoarea tractorului achizitionat, pentru persoane juridie. De asemenea, nu pot fi cumulate mai multe vouchere pentru achizitia unui tractor nou. Statul are la dispozitie 100 milioane de lei pentru a plati primele de casare. Programul destinat stimularii parcului national de tractoare si masini agricole se va desfasura pe parcursul a doua etape: prima, pana la data de 25 iulie, iar a doua, in intervalul 1 august-25 noiembrie 2010.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »