Salajenii refuza sa plateasca taxa auto triplata

Magazin Salajean 18 decembrie 2008 0

Salajenii refuza sa plateasca taxa auto triplataDupa ce noua formula privind taxa auto a intrat in vigoare, salajenii au renuntat la practica de a mai inmatricula masini. Sau, cel putin, in primele trei zile de la intrarea in vigoare a Ordonantei Guvernului privind triplarea taxei de prima inmatriculare pentru autovehiculele second-hand, nici un salajean nu a intrat in sediul Directiei Generale a Finantelor Publice Salaj pentru a-si plati taxa de inmatriculare a masinii. Informatia este confirmata inclusiv de catre surse din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor, care, mai in gluma, mai in serios, au afirmat ca, in cazul in care situatia nu se va schimba, angajatii Serviciului ar trebui reprofilati pentru alte domenii de activitate.

Reamintim faptul ca Guvernul Tariceanu a decis, prin Ordonanta de Urgenta, ca taxa de poluare auto sa fie triplata, incepand cu 15 decembrie. Totodata, actul normativ prevede ca autovehiculele a caror capacitate cilindrica nu depaseste 2.000 de centimetri cubi si care sunt inmatriculate pentru prima data in Romania sau in alte state membre ale Uniunii Europene sa fie exceptate de la plata taxei pe poluare pana la data de 31 decembrie 2009. De asemenea, sunt exceptate de la plata taxei auto toate masinile conforme normelor Euro 5 si Euro 6, precum si vehiculele electrice si hibride. In acelasi context, administratiile financiare sunt obligate sa calculeze taxa pe poluare auto in termen de doua zile lucratoare de la depunerea dosarului cu actele masinii, iar plata se face ulterior, la trezoreria de care apartine proprietarul autovehiculului.

Ca de altfel in multe alte orase ale tarii, si in Zalau au avut loc manifestari de protest impotriva triplarii taxei auto. Astfel, saptamana trecuta, reprezentantii a 100 de firme importatoare de masini second-hand din judetul Salaj au organizat un amplu mars de protest fata de triplarea taxei auto. In atari conditii, traficul din Zalau a fost blocat pentru mai multe ore. La protest au participat peste o mie de masini, insotite in permanenta de politisti. Pe geamurile masinilor, dar si pe bannerele si pancartele purtate de participantii la protest erau postate mesaje impotriva taxei, de genul:,

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »