Salajenii platesc mai mult pentru apa de la robinet

Magazin Salajean 30 septembrie 2010 0

Salajenii platesc mai mult pentru apa de la robinetCei peste 22.000 de abonati pe care Compania de Apa Somes – Sucursala Zalau ii are in judetul Salaj vor plati mai multi bani pentru apa consumata, precum si pentru cea canalizata, incepand din prima zi a lunii octombrie. Operatorul regional si-a programat aceasta majorare inca de la 1 iulie, insa nu a putut fi pusa in aplicare in lipsa acordului Asociatiei Regionale de Dezvoltare a Infrastructurii din bazinul hidrografic (ADI) Somes-Tisa, care reuneste 74 de primarii din judetele Salaj si Cluj, pe care le deserveste companie, precum si cele doua consilii judetene. Membrii ADI s-au pronuntat in favoarea acestei scumpiri, in cadrul Adunarii Generale ce a avut loc la inceputul acestei saptamani, ne-a declarat Marcel Zaharia, directorul Companiei de Apa Zalau.

Astfel, de la 1 octombrie, salajenii vor plati 2,19 lei plus TVA pentru fiecare metru cub de apa consumat, fata de 2,09 lei plus TVA cat platesc in prezent. Pentru apa canalizata, ei vor scoate din buzunare 1,24 lei plus TVA/metru cub, de la 1,19 lei plus TVA/metru cub.

Scumpirea este prevazuta in contractul de finantare pe care operatorul regional l-a incheiat cu Banca Europeana de Investitii, document ce cuprinde un grafic al preturilor. Marirea tarifelor se justifica prin investitiile facute in modernizarea si extinderea retelelor de apa si canal din judet, explica Zaharia, adaugand ca abonatii nu vor fi prea afectati de noile tarife: Cresterea poate trece neobservata. La un consum mediu lunar de 6-7 metri cubi, abonatul va plati suplimentar cel mult 1,5 lei.

Ultima scumpire a apei s-a produs la 1 octombrie 2009.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »