Salajenii nu vad tabagismul cronic drept o boala

Magazin Salajean 11 mai 2010 0

Salajenii nu vad tabagismul cronic drept o boala

Fumatul este unul din viciile care ajung, in final, sa cauzeze boli cat se poate de grave si chiar decesul. El insusi, catalogat de medici drept o boala, este, totusi, privit de salajeni drept un moft, o fita, ceva trecator la care se poate renunta oricand. Din pacate, statisticile dovedesc ca este foarte greu sa scapi de boala fumatului, odata ce te-a prins in mrejele ei.

Un Raport de Cercetare Cantitativa, realizat de ISRA Center Marketing Research, in care s-a urmarit perceptia romanilor asupra fumatului, a relevat faptul ca multi dintre fumatori ar renunta la acest viciu, dar nu stiu ce ar trebui sa faca pentru a scapa de aceasta dependenta. Potrivit studiului respectiv, doi din trei romanii fumatori cu varste cuprinse intre 35 si 44 de ani vor sa se lase de fumat.

Mai exact, 57 la suta din cei chestionati au declarat acest lucru, precizand totodata ca nu stiu cum sa scape definitiv de viciul respectiv.

La fel de numerosi sunt si cei care au deja la activ cateva tentative de a se lasa de fumat, dar toate esuate. Astfel, 55 la suta din participantii la studiul sus amintit deja la cea de-a treia tentativa esuata, toti ajungand dupa o perioada de timp la recidiva. De asemenea, dintre respondentii care au incercat sa renunte definitiv la fumat, 78 la suta au declarat ca nu au facut nimic concret in acest sens. Tuturor acestora tigara le apare mai puternica decat ei. De fapt, nu tigara este mai puternica, ci boala care se numeste tabagism si de care

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »