Salajenii nu se inteleg cu maramuresenii in privinta Soselei Nordului

Magazin Salajean 30 martie 2007 0

Mult discutatul proiect de infrastructura care ar lega Zalaul de Cehu si care ar face legatura spre judetul Maramures, cunoscut si sub denumirea de Soseaua Nordului, are probleme de conceptie, a declarat presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc. Asta din cauza ca maramuresenii sunt de parere ca soseaua nordului, care ar trebui sa faca legatura intre doua drumuri europene, ar trebui sa aiba un traseu care sa ocoleasca localitatile, in timp ce proiectul a fost conceput pe un traseu ce ar include si localitatile aflate in drum. E adevarat, ar asigura o viteza de circulatie mai mare si ar indeparta o serie de impedimente ce tin de circulatia in mediul rural, a spus Marc. Pe de alta parte, trecerea acum pe un proiect ce ar ocoli localitatile ar impune demararea unui program de exproprieri, iar problema cea mare vine tot din partea maramuresenilor care, potrivit celor zise de Marc, au necazuri cu punerile in posesie, respectiv nu se stie pe acolo cine-s proprietarii, nu ai cu cine discuta, situatie ce ar intarzia foarte tare proiectul.

Presedintele CJS a mai spus, referitor la acest subiect, ca se va incerca sa se ajunga la un acord intre ambele parti, astfel incat sa se accepte varianta initiala propusa, care sa fie introdusa pe lista finantarilor Programului Operational Regional.

Pe de alta parte, proiectul reabilitarii drumului Ciucea – Varsolt se afla intr-un stadiu avansat, acesta putand fi promovat pentru finantare Phare sau POR, chiar in prima sesiune a lunii iunie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »