Salajenii nu se inghesuie sa obtina ajutorul de stat pentru motorina

Magazin Salajean 13 iulie 2010 0

Salajenii nu se inghesuie sa obtina ajutorul de stat pentru motorina

Ajutorul de stat pentru motorina utilizata in agricultura se acorda prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj, sub forma de rambursare a diferentei dintre acciza standard si acciza redusa pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura.

Intr-un comunicat remis de APIA Salaj, se mentioneaza ca ajutorul de stat amintit, pentru anul 2010, este de 1,162 lei pe litrul de motorina. Beneficiarii ajutorului de stat, atat pentru sectorul vegetal, cat si pentru cel zootehnic sunt: producatorii agricoli-persoane fizice autorizate, intreprinderile individuale, intreprinderile familiale si persoanele juridice (societatile comerciale, societatile agricole, asociatiile si fundatiile, cooperativele agricole, formele asociative de administrare si exploatare sau proprietate etc.).

Pana la data de 28 iunie 2010 (ultima zi de depunere a cererilor pentru obtinerea acordului prealabil, conform HG 408/2010), la APIA Salaj, s-a depus un numar de 93 de cereri de ajutor de stat pentru o cantitate totala de 645.216 de litri de motorina, din care 495.480 de litri pentru sectorul vegetal si 149.736 de litri pentru sectorul zootehnic, cantitatea de motorina aprobata fiind identica cu cea solicitata. Din totalul cererilor, un numar de 51 de solicitari vizau sectorul vegetal, 32 sectorul zootehnic, iar pentru fermele mixte s-au depus 10 cereri.

Cei care au obtinut acordul prealabil pot solicita pana la sfarsitul lunii iulie ajutorul financiar pentru trimestrul II (pana la 40 la suta din cantitatea totala aprobata), prin depunerea unei cereri la sediul APIA Salaj. Cererea trebuie sa fie insotita de copiile facturilor de achizitionare a motorinei emise incepand cu data de 27 mai 2010. Alte informatii se pot obtine la centrul judetean APIA Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »