Salajenii nu renunta la pasapoarte

Magazin Salajean 27 august 2007 0

Salajenii nu renunta la pasapoarte

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple (SPCEEPS) din cadrul Institutiei Prefectului a inregistrat, in perioada 22 iulie – 22 august, aproximativ 1.500 de cereri pentru liberarea pasapoartelor simple, emitand peste 1.250 de astfel de acte. De altfel, analizand datele existente, in ultimele saptamani, s-a inregistrat o crestere a numarului solicitarilor adresate SPCEEPS, respectiv a numarului de documentelor emise de catre acest serviciu. De exemplu, daca in perioada 22 iunie – 22 iulie, au fost inregistrate 21 de cereri privind eliberarea pasapoartelor simple din partea romanilor care au domiciliul in strainatate, din 22 iulie pana in 22 august, numarul cererilor inaintate s-a dublat, ajungand la 50.

Si in ceea ce priveste numarul documentelor eliberate in regim de urgenta, in ultimele saptamani, s-a inregistrat o crestere a solicitarilor cu aproximativ 30 la suta fata de perioada iunie – iulie.

Cu toate ca, in ultimele 2 luni, SPCEEPS a emis aproximativ 2.300 de pasapoarte simple si a eliberat – in regim de urgenta – peste 800 de documente, activitatea serviciului s-a desfasurat normal, neexistand probleme in ceea ce priveste respectarea termenelor de eliberare a documentelor solicitate.

Reamintim ca taxa de urgenta pentru eliberarea pasapoartelor simple este de 100 lei, in timp ce documentele se elibereaza in maximum 2 ore. In regim normal, pasapoartele se elibereaza in maximum 7 zile de la data inregistrarii solicitarii. Toate taxele pentru eliberarea documentelor emise de SPCEEPS se pot achita la Biroul de Trezorerie din sediul Institutiei Prefectului unde, de altfel, functioneaza si Serviciul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »