Salajenii nu raman fara apa din cauza secetei

Magazin Salajean 10 octombrie 2011 0

Salajenii nu raman fara apa din cauza secetei

Salajenii racordati la sistemele centralizate de alimentare cu apa nu vor avea de suferit din cauza secetei. Potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii din cadrul Biroului de presa al Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa (ABAST), nu vor fi restrictii la furnizarea apei potabile.

In acest moment, la nivelul bazinului hidrografic Somes-Tisa nu se pune problema aplicarii de restrictii la utilizarea apei, intrucat pe niciun sector de rau nu a fost atins pragul de avertizare. In conformitate cu prognozele hidrologice, in perioada imediat urmatoare nu sunt estimate restrictii pentru sistemele de alimentare cu apa in regim centralizat, au precizat reprezentantii ABAST.

Vineri, gradul mediu de umplere al principalelor opt lacuri de acumulare administrate de ABAST si SC Hidroelectrica SA era de 61-90 la suta, iar debitele au fost in general in stationare, cu exceptia cursului mijlociu al Somesului, care a fost in scadere usoara. Consumatorii salajeni nu ar trebui sa-si faca griji pentru apa. Oficialii ABAST sustin ca debitele sunt suficiente, atat pentru asigurarea consumului de apa al populatiei, cat si pentru utilizatorii industriali.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »