Salajenii, loviti de raceala

Magazin Salajean 5 iunie 2007 0

Sfarsitul saptamanii trecute a fost unul cu ghinion pentru aproape 300 de salajeni, acestia fiind nevoiti sa ceara ajutorul Unitatii de Primire a Urgentelor (UPU) din cadrul Spitalului Judetean Salaj din Zalau. Ca si in weekendurile precedente, cele mai multe cazuri, 90, au fost diagnosticate ca fiind fracturi, plagi, entorse si contuzii. Potrivit unui comunicat de presa, 13 salajeni au avut de suferit in urma hipertensiunii arteriale, iar alti 18 din cauza tulburarilor ivite in functionarea sistemului digestiv.

Neobisnuit de mare pentru aceasta perioada a anului este numarul salajenilor care s-au prezentat la UPU suferind de bronsita (14 cazuri), de pneumonie (patru cazuri), de viroza respiratorie (zece cazuri) si de amigdalita (21 de cazuri).

Diagnosticele date in weekend de cadrele medicale de la UPU includ si sapte politraumatisme prin agresiune si accidente rutiere, patru plagi prin muscatura de caine si sase cazuri de colica abdominala.

Bilantul, deloc fericit, arata ca din cei 290 de salajeni care au solicitat ajutor medical in cele trei zile ale sfarsitului de saptamana, 88 au necesitat internare pentru investigatii suplimentare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »