Salajenii isi fac stocuri de Algocalmin

Magazin Salajean 19 ianuarie 2011 0

Salajenii isi fac stocuri de AlgocalminAlarmati de faptul ca, din februarie, vor putea cumpara clasicul Algocalmin doar cu reteta, salajenii au decis sa isi faca stocuri din acest produs. Ca urmare, in ultima saptamana, farmaciile din judet au inregistrat o crestere sporita a vanzarii de tablete si fiole din acest medicament pe care o buna parte din romani il considera ca fiind indispensabil.

Mai bine de 30 de ani, Algocalminul a fost considerat panaceul universal pentru durerile de masele, de cap si nu numai, el fiind analgezicul cel mai la indemana pentru romani, cu efecte rapide si foarte ieftin. De-a lungul timpului, s-a ajuns ca medicamentul sa fie luat in cantitati industriale, aproape fara discernamant, lucru ce a ingrijorat autoritatile, care au decis ca, din februarie 2011, produsul sa fie eliberat doar in baza retetelor medicale.

Acest lucru a fost suficient pentru a-i alarma pe salajenii obisnuiti sa isi puna sperantele in Algocalmin pentru orice durere. Oamenii sunt convinsi ca stocurile din acest medicament sunt cele care ii vor scapa de migrene, de cefalee, de durerile de masele, fara a fi nevoiti sa bata la usa cabinetelor medicale de familie pentru retetele impuse de autoritati.

Presedintele Colegiului Farmacistilor Salaj, Lucia Calb, ne-a declarat ca se simte o crestere a cererii pentru Algocalmin, dar ca, totusi, decizia ca el sa fie cumparat doar pe baza de reteta este una buna, pentru ca pe termen lung va duce la o scadere a complicatiilor induse de consumul necontrolat de analgezice si antiinflamatorii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »