Salajenii – injectati cu seringi din Taiwan

Magazin Salajean 6 mai 2010 0

Salajenii - injectati cu seringi din TaiwanUltimele cazuri prezentate de mass media si care prezentau pacienti intrati in spital cu o boala si iesiti cu doua sau chiar mai multe afectiuni grave arata ca sistemul sanitar romanesc este cat se poate de gaunos. Din lipsa acuta de bani, conducerile unitatilor spitalicesti incearca sa scoata camasa pe unde pot: cumpara materiale sanitare si medicamente cat mai ieftine, ca sa nu faca gaura prea mare in buget, chiar daca provenienta acestora e deseori indoielnica. Asa se face ca si in Spitalul Judetean de Urgenta Zalau se folosesc seringi luate din Taiwan.

Lipsa de fonduri isi spune mai mult ca oricand cuvantul si, pe langa faptul ca medicii si asistentele pleaca in tarile calde pentru salarii mai bune, conducerile spitalelor sunt ingropate in datorii. Ca sa nu se inglodeze si mai mult in restante si facturi achitate cu taraita, conducerile unitatilor spitalicesti din tara au acceptat sa cumpere cele mai ieftine produse. Iar aceasta marfa pe care si-o permit are, in numeroase cazuri, o calitate proasta. Printre materialele sanitare ce provin din India, Taiwan sau China si au fost folosite pentru tratarea romanilor au fost gasite pachete intregi nesterile, ce au pus in pericol viata pacientilor.

Ata chirurgicala importata din China si descoperita ca fiind contaminata cu diferite tipuri de bacili, seringi nesterile vata medicinala de slaba calitate adusa din Taiwan

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »