Salajenii il comemoreaza pe Corneliu Coposu

Magazin Salajean 2 noiembrie 2010 0

Salajenii il comemoreaza pe Corneliu Coposu

Primaria comunei Bobota, in colaborare cu Muzeul Judetean de Istorie si Arta – Zalau, Centrul de Cultura si Arta – Salaj, scolile Gheorghe Sincai din Bobota si Corneliu Coposu din Zalau, PNTCD – Salaj, parohiile ortodoxa si greco-catolica – Bobota, organizeaza, in 6 noiembrie, in localitatea Bobota, actiuni comemorative dedicate implinirii a 15 ani de la trecerea in eternitate a Seniorului Corneliu Coposu.

Programul actiunilor este urmatorul: ora 10 – Slujbe de parastas in biserica si la monument; depunere de coroane; ora 11 – vizitarea Centrului cultural Sincai-Coposu – prezinta elevii scolii Gheorghe Sincai din Bobota; ora 12 – Simpozion stiintific organizat de Muzeul Judetean de Istorie si Arta-Zalau, in colaborare cu scolile Gheorghe Sincai din Bobota si Corneliu Coposu din Zalau.

In cadrul simpozionului vor fi prezentate secvente din viata si activitatea lui Corneliu Coposu, precum si cateva elemente de istorie locala. De asemenea, va fi lansata cartea Cercetari arheologice preventive de la Bobota, autor cercetator stiintific dr. Dan Bacuet-Crisan si va fi prezentat un documentar referitor la viata si activitatea lui Corneliu Coposu, realizat de cercetator stiintific dr. Marin Pop.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »