Salajenii, datori vanduti bancilor

Magazin Salajean 29 septembrie 2011 0

Salajenii, datori vanduti bancilor

Judetul Salaj se situeaza la mijlocul clasamentului realizat de Econtext in ce priveste restantele la creditele bancare la nivel national. In baza datelor unui raport al Bancii Nationale a Romaniei, realizatorii acestei ierarhii sustin ca judetul Salaj se afla, la finele lunii august, pe locul 22 in topul judetelor cu 180,6 milioane de lei restante in lei, cu 80,6 milioane de lei restante in valuta echivalate in lei, respectiv, in total 261,2 milioane de lei restante cumulate din valuta si lei exprimate in lei, sume care s-au adunat de la locuitori si de la firme.

Cum era de asteptat, cele mai mari restante la creditele bancare le au companiile si locuitorii din Bucuresti, care, la finele lunii august, aveau datorii de 7,33 miliarde de lei. In aceasta suma sunt incluse atat restantele la creditele in lei (2.250,2 milioane de lei), cat si la creditele in valuta (5.086,2 milioane de lei).

Pe locurile doi si trei se pozitioneaza clientii bancari ai judetelor Cluj si Timis, care au inregistrat la sfarsitul lunii august restante totale de 984,9 milioane de lei, si respectiv, de 831,5 milioane de lei, sume reprezentand datorii cumulate in lei si valuta, exprimate in lei.

Cea mai buna situatie a restantelor la creditele in lei si valuta a fost inregistrata, la finele lunii august, de locuitorii si agentii economici din judetele Tulcea, Covasna si Teleorman, care au de restituit unitatilor bancare 88,1 milioane de lei, 76,9 milioane de lei, si respectiv, 67,7 milioane de lei.

La nivel national, soldul restantelor la imprumuturile in moneda nationala era, in august, de 9,16 miliarde lei, iar soldul restantelor la creditele in valuta echivala cu 11,02 miliarde lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »