Salajenii care dau foc miristilor pot fi exclusi de la plata subventiilor

Magazin Salajean 9 august 2011 0

Salajenii care dau foc miristilor pot fi exclusi de la plata subventiilor

Agricultorii salajeni identificati pe perioada campaniei de vara ca dau foc miristilor, pajistilor si resturilor vegetale vor fi sanctionati. Potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) nu este permisa arderea miristilor si a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum si a vegetatiei pajistilor permanente, deoarece se urmareste mentinerea materiei organice in sol.

Agricultorul care utilizeaza teren arabil (inclusiv pajisti temporare) nu trebuie sa arda miristile si resturile vegetale rezultate dupa recoltarea culturilor (paie de cereale paioase, vreji de plante proteice sau de cartofi, coceni de porumb, tulpini de floarea soarelui, rapita), inclusiv miristile sau iarba ramasa dupa cosirea pajistilor temporare.

Cultivatorilor agricoli depistati ca nu respecta aceste masuri li se vor aplica reduceri la suma totala de plata, in functie de suprafata parcelelor cu miristi sau resturi vegetale arse, raportata la totalul suprafetei arabile determinate din exploatatie. Totodata, nu este permisa nici arderea vegetatiei pajistilor permanente, obiectivul acestei conditii fiind mentinerea unui nivel minim de intretinere a solului prin protejarea pajistilor permanente. Agricultorul care utilizeaza pajisti permanente nu trebuie sa arda vegetatia, inclusiv iarba ramasa dupa cositul pajistilor. Si in aceasta situatie, cei care dau foc pajistilor vor fi sanctionati, respectiv, agricultorilor li se vor aplica reduceri la suma totala de plata, in functie de suprafata parcelelor de pajisti permanente arse, raportata la totalul suprafetei de pajisti permanente din exploatatie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »