Salajenii au mancat cumpatat de sarbatori

Magazin Salajean 29 decembrie 2009 0

Salajenii au mancat cumpatat de sarbatoriCu toate ca ne aflam dupa Craciun, cand mesele imbelsugate reprezinta o tentatie pentru majoritatea dintre noi, salajenii s-au dovedit cumpatati in ceea ce priveste consumul de alimente.

Potrivit unui comunicat de presa remis de Spitalul Judetean de Urgenta Salaj, la Unitatea de Primire a Urgentelor numarul afectiunilor gastro-intestinale a ramas in limitele normale: 24 de cazuri de gastrite, enterocolite si gastroduodenite in intervalul 25-27 decembrie, doar cu sapte mai mult decat in week-end-ul anterior.

Cum alunecusul nu a fost o caracteristica pentru Craciunul anului 2009, la Urgenta a scazut si numarul picioarele si al membrelor fracturate din cauza cazaturilor pe gheata. Astfel, au fost inregistrate 62 de plagi, fracturi, contuzii si traumatisme, cu 22 mai putin decat la sfarsitul saptamanii precedente.

Alte 19 persoane au fost tratate pentru hipertensiune arteriala, in timp ce 38 de salajeni au fost depistati cu amigdalite, pneumonii, viroze si bronsite, se mai arata in comunicatul de presa respectiv.

Trei salajeni au fost diagnosticati cu colica abdominala, in timp ce alti doi au fost depistati cu colica biliara, iar alti sase pacienti au avut nevoie de ingrijiri medicale ca urmare a ranilor survenite in accidente rutiere.

Betivii au facut scandal in Urgenta

Daca la consumul de alimente salajenii s-au dovedit cumpatati, la consumarea bauturilor alcoolice au fost si persoane care au depasit cu mult limita. Nu mai putin de 12 persoane au ajuns la Urgenta in stare de ebrietate si au avut nevoie de ajutorul medicilor pentru a-si reveni.

Problemele cauzate, insa, de pacientii turmentati nu au lipsit si nu au fost putine, ne-a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Salaj, Cristian Bolfa. Acesta a spus ca jandarmii au fost solicitati sa intervina de zece ori, in perioada Craciunului, pentru restaurarea linistii si ordinii publice in Urgenta Spitalului Judetean, majoritatea situatiilor fiind cauzate de persoane aflate sub influenta bauturilor alcoolice.

De asemenea, 17 salajeni au tinut sa-si dovedeasca, de sarbatori, indemanarea in administrarea de pumni, ei ajungand in final la Urgenta cu rani provocate in timpul reprizelor de agresiuni.

Mos Craciun a adus 16 bebelusi

Cazurile fericite inregistrate la Spitalul Judetean de Urgenta Salaj in zilele libere sunt cei 16 nou-nascuti adusi de Mos Craciun. Ca o dovada ca Mosul nu a fost deloc zgarcit cu aceste minuni, sta statistica: potrivit evidentelor Spitalului, nasterile din week-end-ul precedent au fost cu noua mai putine decat cele din sacul cu daruri de Craciun.

In total, in perioada Craciunului, la Unitatea de Primire a Urgentelor s-au prezentat 324 de persoane, din care, insa, doar 53 au reprezentat urgente reale. Totusi, pentru o mai buna administrare a tratamentului, medicii au dispus internarea a 94 de pacienti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »