Salajenii au dat 14 rable pentru o masina noua

Magazin Salajean 8 septembrie 2010 0

Salajenii au dat 14 rable pentru o masina nouaIn speranta ca isi vor putea vinde tichetele valorice cu 3.800 de lei, adica suma tiparita pe cupon, salajenii au dat navala la colectorii autorizati pentru a-si casa rablele. Circa 450 de vouchere au fost utilizate, alte 1.600 riscand sa-si piarda valabilitatea in urmatoarele doua luni.

Salajenii au casat, in cadrul editiei din acest an a Programului de stimulare a innoirii parcului auto national, peste 2.100 de masini mai vechi de 10 ani, potrivit celor patru operatori economici din judet autorizati sa colecteze vehiculele scoase din uz. Daca proprietarii de rable s-au grabit sa se debaraseze de vechiturile uitate prin fata blocurilor, nu acelasi lucru se poate spune despre cei interesati sa achizitioneze un autovehicul nou, beneficiind de facilitatile Programului Rabla.

Asa se face ca, de la startul Rablei, mai putin de 150 de masini noi si-au gasit proprietari prin utilizarea tichetelor valorice acordate la predarea unui vehicul vechi. Cei mai multi, sustin dealerii din Salaj, au folosit numarul maxim de cupoane acceptat: trei.

Nici la nivel national, lucrurile nu par sa stea mai bine, desi, ieri, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, s-a aratat extrem de multumit de modul de derulare a programului amintit, apreciind ca s-a dovedit a fi de succes. Potrivit Administratiei Fondului de Mediu, de la inceputul anului si pana in 3 septembrie, au fost casate prin Programul Rabla aproape 165.000 de masini si s-au cumparat 38.800 de unitati noi, 17.200 dintre ele fiind de provenienta autohtona. Autoritatile intentionau, insa, sa scoata din uz 190.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani si au alocat in acest sens 722 milioane de lei. Valoarea primei de casare a fost mentinuta la nivelul de anul trecut, respectiv la 3.800 de lei, dar pentru a stimula piata auto, oficialii au permis ca la cumpararea unei masini noi sa poata fi folosite maxim trei vouchere.

Reprezentantii Ministerului Mediului au tinut sa atraga atentia detinatorilor de tichete valorice ca acestea sunt valabile doar pana la data de 23 noiembrie 2010, iar neutilizarea lor atrage anularea participarii in program. Rubricile de mica publicitate din ziarele salajene abunda, in continuare, in anunturi de vanzare de vouchere, cei interesati putand intra in posesia unui astfel de tichet pentru sume ce pot ajunge chiar la 700-800 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »