Salajenii angajati la Bechtel pot ramane pe drumuri

Magazin Salajean 12 februarie 2010 0

Salajenii angajati la Bechtel pot ramane pe drumuri

Compania americana Bechtel continua disponibilizarile pe santierul Autostrazii Transilvania, cu exceptia a 300 de muncitori care vor lucra pe portiunea Campia Turzii-Turda, sustin reprezentantii sindicatului din cadrul Bechtel, care ameninta cu proteste. Liderul sindicatului din cadrul Bechtel, Mihai Lup, a declarat, miercuri seara, la finalul celor trei ore de discutii cu conducerea Bechtel, ca reprezentantii companiei doresc continuarea disponibilizarilor colective intrucat nu s-au primit datoriile de la statul roman.

Potrivit acestuia, sindicalistii pregatesc actiuni de protest in cazul in care se va ajunge la disponibilizari, actiuni care vor culmina cu blocarea de drumuri si chiar a Autostrazii Transilvania.

Bogdan Sgarcitu, purtatorul de cuvant al companiei Bechtel, ne-a declarat ieri ca, deocamdata, nu s-a luat decizia privind disponibilizarea in masa a muncitorilor care lucreaza la Autostrada Transilvania. Insa, reprezentantul Bechtel nu neaga ca, in viitorul apropiat, compania va fi nevoita sa puna pe liber sute de angajati. Deocamdata nu s-a luat nicio decizie in privinta disponibilizarilor.

Insa, nu va ascund ca este o intentie a conducerii companiei. Problema consta in faptul ca bugetul aprobat de Parlament nu acopera nici macar datoria din 2009, pe care statul o are fata de compania noastra, explica Bogdan Sgarcitu.

Acesta a adaugat ca, in cazul in care datoriile fata de Bechtel nu vor fi stinse, impactul social va fi unul foarte mare. Astfel, vor fi lucrari foarte putine sau nu vor fi deloc, iar forta de munca va fi una foarte redusa, a tinut sa sublinieze purtatorul de cuvant al companiei Bechtel.

In acest moment, in cadrul proiectului Autostrada Transilvania, sunt angajate 86 de persoane din judetul Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »