Salajeni la Urgenta din cauza caniculei

Magazin Salajean 22 iunie 2012 0

Salajeni la Urgenta din cauza caniculei Salajenii au de indurat, in aceste zile, temperaturi ce au depasit bine de tot pragul de canicula. De altfel, judetul se afla sub o avertizare meteorologica de cod galben de canicula, semn ca vara se dezlantuie in toate puterile ei. In ciuda acestei avertizari si a recomandarilor medicilor, ieri numerosi zalauani nu au pus mare pret pe hidratare ori pe statul la umbra, ci au ales tocmai miezul zilei pentru a-si rezolva treburile cotidiene. Urmarea a fost lesne de intuit: in judet au fost inregistrate primele cazuri de persoane ajunse la Urgenta dupa ce au avut de suferit din cauza temperaturilor ridicate.

Ca in fiecare an, zapuseala din luna lui Ciresar este greu de inlaturat mai ales in miezul zilei, cand mercurul din termometre poate urca foarte mult, punand la incercare starea de sanatate. Ieri a fost cea mai lunga zi din an, iar mercurul din termometre a urcat lejer peste 35 de grade la umbra, in multe zone ale Salajului, cum de altfel anunta si avertizarea de cod galben de canicula pe care meteorologii au emis-o pentru unele judete (intre care si Salajul, n.r.), in timp ce pentru altele codul emis era portocaliu.

Cu toate acestea, insa, la miezul zilei, numerosi zalauani se aflau in plina strada, fara sa acorde mare importanta codului galben sau recomandarilor medicilor de a se feri de caldura in zilele toride.

Daniel P., 38 de ani, ne-a explicat ca, pur si simplu, rezista bine la caldura si ca nu a avut niciodata probleme din aceasta cauza, asa ca isi poate rezolva orice lucru in timpul zilei fara a se ingrijora din cauza caniculei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »