Salajeni in Bosnia Hertzegovina

Magazin Salajean 14 noiembrie 2007 0

Membrii ai Centrului Culturii Traditionale (CCT) Salaj au participat saptamana trecuta la o conferinta si un workshop in Tuzla, Bosnia Hertzegovina pentru a aborda subiecte precum integrarea europeana sau dezvoltarea de proiecte si piata muncii in sud – estul Europei. Workshop-ul din Bosnia la care delegatia din judetul nostru a participat face parte dintr-un proiect de parteneriat mai vechi intre Centrul Culturii Traditionale Salaj si Consiliul Local Ravenna, Italia, organizatie alaturi de care Consiliul Local Tuzla a pus la cale evenimentul.

In cadrul conferintei s-au discutat proiectele initiate de CCT Salaj, despre rolul acesteia in pastrarea mestesugurilor traditionale din judet si, nu in ultimul rand despre posibilitatile acestei institutii de a furniza locuri de munca si produse de artizanat si mestesugaresti. Bineinteles, intalnirea reprezentantilor celor trei tari a constituit punctul de pornire pentru realizarea de proiecte comune Tuzla (Bosnia Hertzegovina) si Salaj.

La intalnire au mai participat presedintele regiunii Ravenna, primarul si viceprimarul orasului Tuzla, oficiali din cele doua orase si delegatia de la Centrul Culturii Traditionale Salaj. Avand in vedere ca in Bosnia – Hertzegovina se mai vad inca urme ale razboiului prin care a trecut, am descoperit o tara cu drumuri bune, industrie care se adapteaza la cerintele lumii moderne si care este manata de puternice ambitii europene, este de parere Cristian Contras, manager al CCT Salaj.

Amintim ca si Salajul a fost anul acesta gazda unei intalniri similare cu reprezentanti ai regiunii Ravenna, Italia, iar in luna decembrie a anului trecut o delegatie din Zalau a prezentat doua spectacole artistice in Baniocaballo si Ravenna.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »