Salajencele vor mai multe vaccinuri antiHPV

Magazin Salajean 4 mai 2010 0

Salajencele vor mai multe vaccinuri antiHPV

Ministerul Sanatatii a suplimentat cantitatea de vaccin antiHPV, repartizata judetului nostru, cu un numar de 4.400 doze. Situatia arata ca, desi la inceput salajencele se cam codeau sa isi faca vaccinul respectiv, teama de cancer a fost mai mare si le-a determinat sa solicite, totusi, imunizarea prin vaccinare.

Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Salaj, Mihai Cheseli, a declarat ca DSP Salaj a solicitat suplimentarea pentru ca exista cerere din partea populatiei feminine pentru acest tip de vaccin, iar cantitatea initiala de vaccin primita de judet (1.519 doze, n.r.) era insuficienta pentru a extinde campania si la femeile cu varsta peste 24 de ani. Dozele au ajuns in judet in doua transe, de o mie de doze, respectiv 3.400 de doze, si sunt disponibile populatiei.

Peste 1.100 de doze au fost deja administrate

Potrivit sursei citate, pana in prezent, la nivel de judet au fost administrate salajencelor 1.145 de doze de vaccin.

Pe grupe de varsta, statisticile Directiei de Sanatate Publica Salaj arata ca circa 700 de doze de vaccin au fost folosite pentru imunizarea adolescentelor cu varsta cuprinsa intre 12 – 14 ani, 309 doze au fost folosite pentru protejarea tinerelor ce au intre 15-19 ani, iar 142 de doze

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »