Salajencele isi gasesc mai usor serviciu

Magazin Salajean 18 august 2011 0

Salajencele isi gasesc mai usor serviciu

Lupta pentru ocuparea unui loc de munca, in perioada disponibilizarilor in masa, este acerba, indiferent ca sunt la mijloc joburi cu precadere pentru femei ori pentru barbati. Totusi, din datele prezentate de Institutul National de Statistica, la nivel national, aceasta batalie se arata a fi castigata de catre femei, mai mult de jumatate dintre someri fiind de sex masculin. Prin urmare, femeile isi gasesc mai usor un loc de munca.

Aceeasi situatie se prezinta si in judetul Salaj, unde peste 57 la suta dintre someri sunt barbati. Studiul realizat de econtext arata ca, din cei 6.339 de someri existenti la nivelul judetului, 2.714 sunt femei, respectiv de 42,7 la suta. Acest procent situeaza Salajul pe locul 23 din toate judetele tarii privind femeile fara loc de munca.

Judetele cu cele mai scazute procentaje ale femeilor fara loc de munca sunt: Teleorman (37,5 la suta), Braila (37 la suta), Vaslui (35,7 la suta). In schimb, sunt si doua judete in care femeile ii depasesc pe barbati in privinta somajului, respectiv Constanta (50,7 la suta) si Bucuresti (50,6 la suta).

Raportat la numarul femeilor somere din toate judetele, cele mai multe fara serviciu se regasesc in Bucuresti, respectiv 10.926, fiind singura zona in care numarul acestora este peste pragul de 10.000. A doua pozitie in privinta numarului de femei fara loc de munca este ocupata, surprinzator, de judetul Dolj, cu 9.992 de doljence aflate in evidenta agentiilor de somaj. Mai mult, Dolj este judetul cu cei mai multi someri din Romania. La polul opus, judetele cu cele mai putine somere sunt: Ilfov (1.601 de femei din 3.368 de someri) si Botosani (2.415 femei din 6.055 someri). Judetul Salaj se situeaza pe locul cinci in privinta numarului de somere, cu 2.714 femei fara un loc de munca.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »