Salaj: 160.000 de credite bancare contractate

Magazin Salajean 10 ianuarie 2007 0

Salaj: 160.000 de credite bancare contractate Potrivit unui studiu al BNR, Bucurestiul este pe primul loc in ceea ce priveste numarul imprumuturilor la banci. Clasamentul continua cu judetele Cluj, Arges si Bihor, iar Salajul poate fi regasit undeva spre finalul listei, de fapt pe penultimul loc al listei, inainte de judetul Giurgiu. Pe de alta parte, pentru realizarea unui clasament real, ar trebui sa avem in vedere si populatia Salajului fata de judete ca si Clujul sau Argesul.

Cele mai multe credite au fost contractate de catre bucuresteni, cu putin peste 3 milioane de imprumuturi, in timp ce in Cluj numarul imprumuturilor, respectiv 642.000, depaseste aproape de doua ori populatia municipiului Cluj Napoca. Dar acelasi lucru poate fi valabil si pentru Salaj, unde, cu toate ca numarul creditelor bancare contractate nu depaseste 160.000, acesta depaseste de peste doua ori numarul populatiei municipiului Zalau.

Judetul care a inregistrat, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cea mai mare scadere a numarului de credite este Constanta, unde imprumuturile sunt mai putine acum cu aproape 100.000.

Pe de alta parte, Bucurestiul si Clujul raman lideri si in ceea ce priveste statistica privind numarul cardurilor bancare functionale la aceeasi data, fiind urmate in cazul acesta de judetele Timis si Brasov.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »