Sala de sport la Pericei numai la primavara

Magazin Salajean 5 decembrie 2007 0

Sala de sport la Pericei numai la primavara

O sala de sport in valoare de 780.000 de euro va fi data in functiune in primavara, la Pericei. Programata initial pentru aceasta luna, darea in functiune a salii realizate prin intermediul unor fonduri guvernamentale a fost amanata din cauza unor obisnuite probleme financiare, declara primarul comunei Pericei, Boncidai Csaba. Sala va avea circa 150 de locuri in tribune, intrari dar si toalete separate pentru sportivi si vizitatori. O problema inca nesolutionata este cea a modalitatii in care va fi incalzita pe perioada sezonului sezonului rece. Daca ar fi fost finalizata la termen, incalzirea ar fi trebuit sa fie cu gaz lichefiat depozitat in doua butelii exterioare, precizeaza primarul. Amanarea finalizarii proiectului pare a avea si o parte buna, pentru ca va putea permite schimbarea sistemului de incalzire prevazut de proiect cu unul pe gaz metan, cu centrala proprie. Acesta din urma are avantajul de a fi mult mai ieftin. De remarcat ca la nivelul comunei exista in prezent aproape 200 de copii prescolari si peste 300 de elevi care ar putea beneficia de noua sala de sport.

In alta ordine de idei, administratia locala din Pericei are in vedere, pentru toate cele patru unitati de invatamant de pe raza comunei, introducerea unor sisteme de monitorizare si paza. Se doreste supravegherea cu camere video a unor perimetre cum ar fi curtile si holurile scolilor si gradinitelor.

Ne dorim o reducere a decalajului dintre mediul urban si cel rural, prin oferirea de conditii similare elevilor nostri cu cele de la oras, concluzioneaza aceeasi sursa.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »