Sala de examinare on-line a soferilor a fost stabilita

Magazin Salajean 1 noiembrie 2007 0

Sala de examinare on-line a soferilor a fost stabilitaIncepand cu 1 ianuarie 2008, candidatii la statutul de sofer vor avea posibilitatea de a alege modul in care vor fi testati la proba teoretica pentru obtinerea permisului de conducere.

Dupa cum va informam in numerele noastre trecute, locul chestionarelor va fi luat de un sistem informatic ultra performant, care a fost introdus in cursul lunii trecute. Candidatii vor trebui sa stea in fata unui monitor pe care vor fi afisate intrebarile, iar raspunsurile le vor bifa cu o simpla atingere a ecranului. Operatiunea va fi supravegheata cu ajutorul camerelor video.

Pana in momentul de fata, doar in putine judete din tara proiectul poate fi implementat, urmand ca pana la sfarsitul acestui an toti viitorii conducatori auto sa poata sustine proba teoretica on-line.

Problema spatiului a fost rezolvata

Daca pana acum, in municipiul Zalau, existau probleme in ceea ce priveste spatiul de desfasurare a examintrii on-line, acestea au fost rezolvate.

S-a stabilit ca actuala sala de audiente sa fie viitoarea sala de testari on-line. Avand in vedere ca se apropie alegerile europarlamentare si in acea incapere este si Biroul Electoral Judetean, sala va fi functionabila imediat dupa incheierea acestora, a spus prefectul de Salaj, Andrei Barbu Todea.

Conform proiectului, sala trebuie sa fie in sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) pentru ca sistemul informatic sa fie unitar. Potrivit sefului SPCRPCIV Salaj, Remus Stanciu, Ministerul Internelor si Reformei Administrative a repartizat, de la inceputul lunii august, sase calculatoare. De la inceputul lunii august avem in dotare cele sase calculatoare. Prin examinarea asistata de computer, timpul alocat examenului pentru proba teoretica care trebuie trecuta in vederea obtinerii permisului de conducere se scurteaza considerabil, a spus Remus Stanciu.

Referitor la timpul pus la dispozitie pentru rezolvarea probei teoretice, acesta ramane neschimbat, respectiv 30 de minute.

Raspunsurile, bifate cu degetul

In prezent, examenul teoretic se da pe formulare tip grila, acestea fiind corectate manual, cu ajutorul unor sabloane. Toti cei care vor dori sa obtina permisul de conducere vor trebui, dupa terminarea cursurilor scolii de sofer, sa se prezinte la ghiseele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, unde li se va prelua o imagine si li se va elibera un tichet cu un cod de bare. Cu acest cod vor intra in sala de examen, unde o camera video va prelua imaginea candidatului si o va compara cu cea luata anterior.

La examenul propriu-zis, viitorul sofer se va aseza in fata unui touch-screen si va pune degetul pe varianta pe care o considera corecta. Candidatul va avea posibilitatea sa stearga raspunsul daca este nesigur ca e cel corect, dar la cinci raspunsuri gresite, acesta va fi eliminat automat din examen. Numarul de puncte necesare pentru promovarea examenului va ramane ca si pana acum, minimum 22 din 26 posibile, iar examenul va putea fi dat atat in romana, cat si in celelalte limbi ale Uniunii Europene. Referitor la promovabilitatea examenului teoretic pentru obtinerea permisului de conducere, in judetul Salaj aceasta este de 28-30 la suta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »