Sacrificarea mieilor de Paste, doar in locuri autorizate

Magazin Salajean 26 martie 2007 0

In cadrul unei videoconferinte organizata recent, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a adus unele clarificari cu privire la anumite aspecte legate de aplicarea prevederilor Normei sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind procedurile de inregistrare a activitatilor de vanzare directa de produse primare, a activitatilor de vanzare cu amanuntul si a activitatilor de fabricare a alimentelor. Mai precis, in cadrul videoconferintei amintite, secretarul de stat Victor Paul Dobre si presedintele ANSVSA, Marian Avram, au mai adus in discutie o serie de aspecte referitoare la masurile care se impun pentru asigurarea respectarii prevederilor legale privind sacrificarea mieilor inainte de Sarbatorile de Paste, precum si pentru comercializarea produselor specifice acestei perioade. In acest context, Institutia Prefectului Judetului Salaj face cunoscut faptul ca va acorda tot sprijinul institutiilor abilitate, astfel incat sa fie respectate toate normele legale privind sacrificarea si comercializarea carnii de miel si a altor produse specifice sarbatorilor pascale, precum si pentru a se asigura o informare corecta a populatiei si a crescatorilor de animale privind aceste aspecte. In primul rand, s-a atras atentia ca, atat crescatorii de animale, cat si populatia, trebuie sa stie ca sacrificarea mieilor in scopul comercializarii lor se va face numai in locuri autorizate, care vor trebui sa indeplineasca cel putin conditiile minime din punct de vedere sanitar veterinar. Mai mult, directiile sanitar veterinare aflate la nivelul judetelor au obligatia ca, in colaborare cu autoritatile competente, sa asigure respectarea prevederilor legale si, daca va fi cazul, sa aplice sanctiunile prevazute de lege in cazul nerespectarii normelor in vigoare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »