Sa invatam engleza pe calculator

Magazin Salajean 14 ianuarie 2009 0

Profesorii de limba engleza au sansa de a preda elevilor materia cu ajutorul unui program informatic.

Sistemul computerizat american de predare si invatare a limbii engleze va fi prezentat joi la Zalau. Programul intitulat Word Traiding Communication & Dictionary (WTCD), dezvoltat in Statele Unite, a fost adaptat in intregime programei scolare din Romania si a fost avizat de Ministerul Educatiei. Accesibil pe adresa www.wtcd.ro, programul este adresat profesorilor de limba engleza, pentru a le oferi instrumente cu care pot creste eficienta predarii, si elevilor, pentru a inlesni si a face mai atractiva insusirea limbii engleze. De altfel, profesorii beneficiaza de administrarea automata a claselor cu inregistrarea rezultatelor obtinute de fiecare elev, de un dictionar scris si audio cu peste 21 de mii de cuvinte pronuntate in dialect britanic sau american.

In plus, WTCD contine mii de exercitii grupate tematic si pe diferite nivele de cunostinte, peste 800 de structuri lingvistice si peste 10 milioane de propozitii de exemplificare a exercitiilor. Astfel, cadrele didactice pot fi scutite de activitatea administrativa necesara intocmirii exercitiilor, corectarii si evaluarii acestora. Deci, isi pot lua adio de la creionul rosu.

In acelasi timp, sistemul ofera elevilor posibilitatea de a invata simultan cuvinte noi si reguli gramaticale. Dar cel mai important aspect il reprezinta comunicarea prin vorbire, intr-un mod diversificat, fara limitari de timp sau loc, deoarece elevii au nevoie doar de un calculator cu acces la internet. Utilizarea programului poate fi insusita in cateva ore fara a necesita cunostinte solide de informatica. Implementarea acestui instrument ultramodern, utilizat in 20 de limbi, poate aduce o contributie importanta a informaticii ca modalitate de invatamant.

Pentru a afla mai multe informatii, specialistii reprezentantului pentru Romania vor prezenta programul in WTCD profesorilor din Salaj, intr-o intalnire, pe data de 15 ianuarie, la Casa Corpului Didactic, incepand cu ora 17.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »