Sărbătorile Pascale, în atenţia autorităţilor

Magazin Salajean 18 aprilie 2011 0

Sărbătorile Pascale, în atenţia autorităţilor

Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj a găzduit vineri şedinţa lunară a Colegiului Prefectural, context în care s-a discutat stadiul de implementare a Planului de acţiuni pe trimestrul I pentru realizarea obiectivelor cuprinse în Programul de Guvernare 2009-2012 la nivel judeţean. Astfel, cele 21 de servicii publice deconcentrate şi-au propus un total de 113 acţiuni, din care 83 au fost realizate integral, 24 parţial, iar şase nu au fost realizate în principal din cauza lipsei resueselor financiare, se arată într-un comunicat de presă remis de Prefectura Sălaj.

Participanţii au fost informaţi apoi privind programele de tineret şi sport şi pregătirea taberelor şcolare pentru seriile de elevi din perioada de vară.

Referitor la aceste aspecte, Adrian Fărcaş, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJTS) Sălaj, a precizat faptul că în patrimoniul instituţiei există două centre de agrement: Centrul de agrement Meseş (nefuncţional din anul 2004) şi Centrul de agrement Izvoarele Barcăului Tusa, din comuna Sâg, funcţional, unde se organizează tabere pentru elevi. Pentru perioada mai 2011 – septembrie 2011, DJST are în vedere organizarea a mai multe serii de tabere pentru elevi la Tusa, în perioada Sărbătorilor Pascale, de 1 mai, în lunile iulie, august, şi septembrie (maxim 40 de elevi pe serie). Tarifele aplicate de către DJST Sălaj sunt: 20 lei/zi/persoană – cazare, sau 57 lei/zi/persoană – cazare şi trei mese pe zi (în sistem catering). Directorul DJTS Sălaj a adăugat faptul că se fac demersuri pentru întabularea clădirilor şi suprafaţelor de teren aferente celor două centre de agrement.

Un alt punct al discuţiilor a vizat desfăşurarea în condiţii corespunzătoare a Sărbătorilor Pascale, la nivel de judeţ.

Astfel, Mircea Martin, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj, a precizat că între instituţia pe care o reprezintă, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) a fost încheiat un protocol de colaborare având ca scop intesificarea controalelor şi impunerea respectării cadrului legal privind siguranţa alimentelor şi protecţia consumatorului în unităţile care produc, depozitează sau comercializează produse de origine animală şi non-animală. Controalele respective vor fi derulate în perioada 11 -22 aprilie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »