Sălăjenii, interesaţi de tichetele “Rabla”

Magazin Salajean 3 iunie 2011 0

Sălăjenii, interesaţi de tichetele “Rabla”

În cadrul ultimei şedinţe de Guvern s-a aprobat suplimentarea tichetelor valorice din programul Rabla. Cele 60.000 de tichete vor fi acordate în acest an în cadrul Programului de înnoire a Parcului naţional auto, în urma rectificării bugetului Fondului de Mediu. 228 de milioane de lei au fost alocate pentru scoaterea din uz a 60.000 de autovehicule mai vechi de zece ani. La nivel naţional, până la această dată, au fost casate deja 50.000 de autovehicule. Au fost cumpărate 4.355 de maşini, din care 2.773 sunt de producţie autohtonă. La acestea, se adaugă încă 10.000 care au în curs formalităţile de achiziţionare prin program.

În judeţul Sălaj mai sunt pe stoc încă 100 de tichete în cadrul programului Rabla. 70 dintre acestea se găsesc la firma SC Mivas TransCorporation SRL, 20 la Balti Dob şi 30 la SC Vanbarex Sărmăşag. Aceasta din urmă a primit de la Fondul de Mediu în urmă cu câteva zile 50 de tichete, din care 20 au fost utilizate. Reprezentanţii firmei Remat Sălaj au făcut demersuri pentru a intra în posesia următoarei tranşe şi se speră, aşa cum ne-a declarat directorul societăţii, Dorin Chereji, să se primească cât de repede încă 100 de tichete.

Şi directorul de la Dacia Service din Zalău, Adrian Indrieş, ne-a spus că va mai solicita de la Bucureşti suplimentarea tichetelor, deoarece cele 100 de tichete primite în acest an au fost epuizate . Avem şi acum destule solicitări, chiar dacă nu sunt la acelaşi nivel ca la început, când a demarat programul. Câte tichete am solicitat s-au consumat şi sunt convins că vor fi epuizate şi cele care urmează să le primim, a menţionat Adrian Indrieş.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »