Sălăjenii, codaşii României la înmatricularea de maşini noi

Magazin Salajean 21 iunie 2011 0

Sălăjenii, codaşii României la înmatricularea de maşini noi

Prima parte a lunii iunie s-a dovedit una extrem de liniştită pentru lucrătorii Serviciului de Înmatriculări Sălaj, aceasta dacă vorbim despre dosarele preluate pentru înmatricularea maşinilor noi achiziţionate de către sălăjeni. Potrivit datelor statistice înregistrate la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, atât în luna mai, cât şi în prima jumătate din iunie, sălăjenii nu au înmatriculat nici măcăr o maşină zilnic. De astfel, judeţul Sălaj se află pe ultimul loc ca număr de înmatriculări de maşini noi în primele două săptămâni ale lunii iunie, cu doar 12 unităţi.

Mai mult de jumătate din înmatriculările noi realizate în Sălaj reprezintă autotursime Dacia, adică opt unităţi. Sălăjenii au mai achiziţionat şi înmatriculat luna aceasta câte un autoturism din mărcile: Fiat, Hunday, Nissan şi Volkswagen. Totodată, au mai fost înscrise în circulaţie o autoutilitară, cinci remorci, o semiremorcă şi un tractor. Acest aspect nu este surprinzător pentru judeţul Sălaj. Începând din 1990, în judeţ s-a dezvoltat piaţa auto second-hand, devenind cunoscută în mai multe zone din ţară, astfel încât numărul de maşini noi înmatriculate a fost în continuă scădere, ne-a declarat şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Sălaj, Remus Stanciu. Potrivit sursei citate, în perioada 1-16 iunie au fost eliberate, la nivelul judeţului, un număr 280 de certificate de înmatriculare atât pentru maşini noi, cât şi pentru autovehicule second-hand aduse din afara ţării.

Următorii în lista neagră sunt bistriţenii. Aceştia au înscris în circulaţie numai 14 autoturisme, dintre care patru Skoda, două maşini marca Volkswagen şi câte o maşină mărcile Toyota şi Audi. De altfel, judeţul Bistriţa-Năsăud ocupă primul loc în topul clasamentului pe luna mai, când au fost înscrise în circulaţie mai puţin de o maşină pe zi, şi anume 25 în Bistriţa-Năsăud, respectiv 28 în Sălaj.

În fapt, topul judeţelor cu cele mai mici vânzări se prezintă în felul următor: Sălaj – 12 maşini; Bistriţa – 14; Mehedinţi – 19; Tulcea – 20; Covasna – 21; Botoşani – 21; Vaslui – 21; Ialomiţa – 23; Călăraşi – 23; Giurgiu – 24.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »