Sălăjenii câştigă teren în procesul cu Volksbank

Magazin Salajean 21 iunie 2011 0

Sălăjenii câştigă teren în procesul cu Volksbank

Comisioanele reţinute abuziv de către unitatea bancară Volksbank din Zalău prin contractele de credit urmează a fi restuite celor 12 clienţi constituiţi ca parte civilă în procesul intentat băncii de către Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Sălaj. Judecătoria Zalău s-a pronunţat vineri în favoarea clienţilor, după ce, la finele lunii aprilie, a dat câştig de cauză altor 27 de sălăjeni aflaţi într-un proces cu aceeaşi unitate bancară.

Sumele ce urmează a fi restituite pentru recuperarea comisioanelor abuzive se ridică la zeci de mii de euro.

Din declaraţiile directorului CJPC Sălaj, Claudiu Silaghi, decizia magistraţilor prevede eliminarea comisionului de risc şi a comisionului de penalizare din contractele de credit, precum şi restituirea sumelor reţinute de bancă prin aceste comisioane, de la încheierea contractelor şi până la pronunţarea sentinţei judecătoreşti. Soluţia poate fi însă atacată în instanţă, reprezentanţii băncii având la dispoziţie 15 zile pentru a face recurs.

Reclamaţiile continuă să curgă împotriva băncii Volksbank. Potrivit sursei menţionate anterior, numai în luna mai au fost depuse 20 de reclamaţii împotriva a două bănci din judeţul Sălaj, dintre care una este Volksbank, majoritatea în baza Legii 193/2000 privind clauze contractuale abuzive.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »