Sălăjenii îşi construiesc iar case

Magazin Salajean 30 iunie 2011 0

Sălăjenii îşi construiesc iar caseNumărul autorizaţiilor de construcţie solicitate de locuitorii judeţului este în creştere de la o lună la alta. Sălăjenii sunt interesaţi să-şi construiască locuinţe şi nu par deloc intimidaţi de efectele crizei economice. În luna mai, potrivit datelor furnizate de Direcţia Judeţeană de Statistică Sălaj, au fost eliberate 40 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, mai mult cu 17,6 la sută faţă de luna aprilie 2011 şi mai puţin cu 4,8 la sută faţă de luna mai din anul precedent. În mediul urban, au fost eliberate 22 autorizaţii pentru construirea de locuinţe, reprezentând 55 la sută din totalul solicitărilor depuse la nivel de judeţ. Cele mai multe autorizaţii emise pentru mediul urban (86,4 la sută) au fost eliberate pentru municipiul Zalău.

Autorizaţiile eliberate în mediul rural reprezintă 45 la sută din autorizaţiile pe total judeţ. Cel mai mare număr de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale au fost eliberate de către Consiliul Local al municipiului Zalău – 19 autorizaţii, Consiliul Local al comunei Bănişor – 3 autorizaţii; Consiliul Local al oraşului Cehu Silvaniei şi consiliile locale ale comunelor Crişeni şi Pericei, câte două autorizaţii.

În primele cinci luni ale lui 2011, au fost eliberate 175 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 3,6 la sută faţă de perioada corespunzătoare din anul precedent, cele mai multe dintre acestea, 58,3 la sută, au fost eliberate pentru mediul rural. Localităţile în care s-au înregistrat creşteri mai mari ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de locuinţe, faţă de primele cinci luni din anul precedent, au fost: municipiul Zalău (cu 15 mai multe); Şimleu Silvaniei (cu 10 mai multe); Cehu Silvaniei (cu patru mai multe). În schimb, s-a înregistrat o descreştere a numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale în localităţile: Meseşenii de Jos (cu şase mai puţine) şi în Hereclean (cu patru mai puţine).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »