S.O.S. Natura

Magazin Salajean 25 octombrie 2007 0

Cei care ati urcat in aceasta vara spre padurea Bradet in speranta ca veti gasi in mijlocul naturii prospetimea si curatenia originara, ati suferit o mare dezolare – mai ales daca sunteti dintre aceia care stiu sa aprecieze natura ca pe o valoare echivalenta cu viata insasi.

Aici totul a fost transformat: cu mic, cu mare, oamenii au lasat aici vestigiilepicnicurilor fiecarei vineri, stigmatizand cu resturi si gunoaie ceea ce trebuia sa ramana imaculat, existenta oxigenului si a linistii pentru ochiul suprasaturat de aglomeratia si poluarea orasului. Oamenii care mai au insa puterea sa spere la frumosul din natura au desfasurat o campanie sustinuta de protejare a mediului inconjurator vizand aceasta parte a orasului nostru: doamna profesoara Felicia Postelnicu, de la Grupul Scolar Voievodul Gelu Zalau, a initiat in acest scop un proiect cu titlul Imprejurimile Zalaului. Antrenandu-i in acest proiect pe elevii clasei a X -a E – profil ecologia si protectia mediului, din liceul nostru, doamna profesoara a propus un parteneriat Grupului Scolar Mihai Viteazul Zalau (clasa a XI -a C, indrumata de doamna profesoara Gabriela Ilea), prin care sa desfasoare in lunile octombrie si mai ziua mediului (a fiecarui an) o activitate de curatire a zonei de deseuri nebiodegradabile, speramd ca elevii implicati vor fi sensibilizati in ceea ce priveste grija de natura si ca, prin puterea exemplului, vor influenta intreaga comunitate si chiar autoritatile.

Copiii au socializat foarte bine si s-au relaxat, activitatea initiata de doamna profesoara Felicia Postelnicu reusind sa redea elevilor bucuria simpla a clipei pe care, de multe ori, in acest vartej al contemporaneitatii, uitam s-o traim: interrelationarea directa cu cei din jur si o simpla plimbare prin padurea curata ce margineste orasul nostru.

Va dedicam dumneavoastra, tuturor, acea zi frumoasa de octombrie, in speranta ca ori de cate ori va veti bucura de Imprejurimile Zalaului va veti aminti la fiecare pas ca NATURA ESTE VIATA.

Nu distrugeti viata!

Consilier educativ Mihaela Opre,

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »