S-au rarit cazurile de la Urgenta

Magazin Salajean 5 septembrie 2007 0

S-au rarit cazurile de la Urgenta

Cadrele medicale de la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) din cadrul Spitalului Judetean Salaj – Zalau au tratat la sfarsitul saptamanii trecute 195 de cazuri, cu 36 mai putin decat in week-end-ul anterior. Din pacate, salajenii au inca batai de cap din cauza insectelor, doua persoane prezentandu-se pentru a primi ajutor dupa ce au fost intepate de albine si viespi. Ambele persoane (de 16, respectiv 19 ani) au fost aduse la Urgenta sambata, se arata intr-un comunicat de presa remis de Biroul de presa al Spitalului Judetean.

Alte 71 de cazuri au fost plagi, fracturi, entorse si contuzii, in timp ce 20 de persoane au fost diagnosticate cu afectiuni ale aparatului respirator. Cum temperaturile din ultima perioada nu au fost ridicate, salajenii cu probleme de hipertensiune arteriala au fost doar cinci, comparativ cu saptamanile precedente, cand numarul lor era peste 15.

Diagnosticul de colica abdominala a fost pus la 12 bolnavi, iar colica biliara la trei. Numarul cazurilor de politraumatism prin agresiune sau prin accident rutier a fost de 11, cu sase mai putin fata de week-end-ul 24-26 august. Din cei 195 de bolnavi care au ajuns la UPU, pentru 54 a fost nevoie de ingrijiri suplimentare, astfel ca medicii au dispus internarea lor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »