S-au găsit trei chiriaşi pentru “policlinica din Păcii”

Andreea Vilcovschi 22 februarie 2013 0
S-au găsit trei chiriaşi pentru “policlinica din Păcii”

Planurile Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj de a obţine venituri din închirierea spaţiilor din Policlinica Stomatologice Zalău nu s-au materializat. În urma licitaţiei organizate ieri, autorităţile judeţene – care deţin, de altfel, clădirea din Păcii – au găsit chiriaşi doar pentru două spaţii şi jumătate, din totalul celor 17 puse la bătaie.
După cum ne-a declarat Sebastian Olaru, purtorul de cuvânt al CJ Sălaj, au fost închiriate două cabinete medicale şi jumătate dintr-un al treilea spaţiu, pentru un cabinet de tehnică dentară. În toate cele trei cazuri vorbim despre chiriaşi care au decis să-şi prelungească şederea.
Ofertanţii nu s-au arătat interesaţi să plătească niciun leu peste preţul de pornire a licitaţiei, astfel că proprietarul imobilului va încasa de la aceştia, în fiecare lună, 16 lei/metru pătrat/lună pentru spaţiile cu activităţi medicale şi 15 lei/metru pătrat/lună pentru spaţiile comune. Dat fiind faptul că oficialii CJ Sălaj doresc să schimbe destinaţia clădirii, spaţiile au fost date în chirie pentru doar şase luni. În acest imobil ar putea fi mutată Secţia Dermato-Venerice a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, care trebuie să părăsească în scurt timp spaţiul de pe strada Corneliu Coposu, retrocedat moştenitorului fostului proprietar.
În ceea ce priveşte spaţiile pentru care nu a fost depusă nicio ofertă, reprezentantul administraţiei judeţene spune că vor face obiectul unei alte licitaţii, ce va fi organizată peste nouă zile.
Autorităţile judeţene au decis să scoată la licitaţie publică clădirea în care funcţionează în prezent Policlinica Stomatologică, situată pe strada Păcii, nr. 10, din Zalău, întrucât contractul anterior, semnat între chiriaşi şi Ministerul Sănătăţii, a expirat. Imobilul are o suprafaţă de aproape 430 metri pătraţi. Din cele 19 cabinete medicale existente, au fost scoase la licitaţie 17, contractele de închiriere pentru celelalte două fiind încă valabile. Astfel, Policlinica Stomatologică va avea, pentru următoarele şase luni, doar cinci locatari.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »