S-au depus aproape 4.000 de registre in format electronic

Magazin Salajean 24 octombrie 2007 0

Aproape 80 la suta dintre angajatorii si institutiile publice din judet au depus la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Salaj registrul de evidenta a salariatilor in format electronic.

Purtatorul de cuvant al ITM Salaj, Mariana Pop, ne-a declarat ca numarul total de registre depuse pana la data de 10 iulie 2007 este de 3.973. Dintre acestea, 3.745 au provenit de la angajatori privati si 228 de la cei cu capital de stat.

Incepand cu luna iunie 2007, inspectorii de munca verifica respectarea de catre angajatori a prevederilor acestor acte normative. Pana acum au fost verificati un numar de 47 de angajatori, 35 dintre ei fiind sanctionati contraventional cu amenzi in cuantum de 60.000 de lei, a adaugat Mariana Pop.

Reamintim ca angajatorii si institutiile publice au obligatia sa depuna la ITM registrul general de evidenta a salariatilor in format electronic, potrivit noilor reglementari din domeniul legislatiei muncii. Acesta se transmite la ITM in a carui raza teritoriala isi are sediul sau, dupa caz, domiciliul, angajatorul. Registrul electronic se poate transmite on-line prin portalul Inspectiei Muncii, dupa primirea unei parole, in urma depunerii unei cereri la sediul institutiei prin e-mail, pe baza de semnatura electronica si prin depunerea la sediu, alaturi de o adresa de inaintare semnata de angajator.

Totodata, angajatorul are obligatia ca, in termen de cinci zile, sa anunte modificarile survenite in registrul de evidenta al salariatilor in format electronic, cum ar fi: elementele de identificare ale tuturor salariatilor, data angajarii, functia/ocupatia, tipul contractului individual de munca, data si temeiul incetarii contractului individual de munca.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »