S-au ales castigatorii concursului Alege, este dreptul tau!

Magazin Salajean 18 martie 2010 0

Aproximativ 50 de elevi din scolile salajene au participat, luni, la faza judeteana a Concursului National Alege, este dreptul tau!, ajuns la editia a VIII-a, desfasurat la Grupul Scolar Voievodul Gelu din Zalau. Competitia a fost organizata de catre Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Salaj, in colaborare cu Inspec-toratul Scolar Judetean (ISJ) Salaj, pentru a marca Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor, in 15 martie. Probele la care au participat elevii au fost impartite pe grupe de varsta. Si anume, pentru copiii de clasele I-VIII a fost organizat un concurs de desene cu tema Sunt consumator informat, sunt respectat, in timp ce elevii de clasele IX-XII au avut de prezentat un eseu si de sustinut un test grila cu tema Pret platit – pret corect.

La clasele I-VIII, au participat la concurs 26 de elevi de la scoli din Cehu Silvaniei si din Zalau. In urma aprecierii desenelor, s-au acordat urmatoarele premii: – la sectiunea clasele I-IV: locul I – Rares Mastan, de la Scoala Gimnaziala Corneliu Coposu Zalau, locul II – David Milas, de la Scoala Gimnaziala Corneliu Coposu Zalau, si locul III – Ilyes Renata, de la Scoala Gimnaziala Andrei Mure-sanu Cehu Silvaniei; – la sectiunea clasele V-VIII: locul I – Diana Muresan, de la Scoala Gimnaziala George Cosbuc Zalau, locul II – Ana Cristina Valcelean, de la Scoala Gimnaziala George Cosbuc Zalau, si locul III – Georgiana Strambu, de la Scoala Mihai Eminescu Zalau.

La clasele IX-XII au participat la concurs 17 elevi. Prima proba de concurs desfasurata a fost un test tip grila la care elevii au trebuit sa raspunda, in timp de 20 minute, la zece intrebari din domeniul legislatiei protectiei consumatorilor. In urma derularii testului scris au fost selectionati primii cinci elevi de la clasele XI-XII si primii trei elevi de la clasele IX-X. Acestia au intrat in faza a doua a concursului care a constat in sustinerea unui eseu in fata comisiei de jurizare. In urma jurizarii s-au acordat urmatoarele premii: – la sectiunea clasele IX-X: locul I – Mirela Gabriela Margin, de la Grupul Scolar Voievodul Gelu Zalau, locul II – Estera Daniela Gavrilut, de la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu Simleu Silvaniei, iar locul III – Roxana Pocol, de la Grupul Scolar Mihai Viteazul Zalau; – la sectiunea clasele XI-XII: locul I – Ana Maria Oros, de la Colegiul National Simion Barnutiu Simleu Silvaniei, locul II – Lorena Neaga, de la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu Simleu Silvaniei, si locul III – Laura Crainic, de la Grupul Scolar Voievodul Gelu Zalau.

Din comisia de jurizare au facut parte reprezentanti ai CJPC Salaj si ai ISJ Salaj, precum si un reprezentant al Prefecturii Judetului Salaj, subprefectul Claudiu Barsan, care a raspuns cu multa amabilitate si ne-a sprijinit la evenimentele desfasurate pe parcursul zilei de 15 martie. Tin sa multumesc atat elevilor, pentru interesul manifestat si pentru impli-care, cat si profesorilor indrumatori care au depus eforturi ca elevii sa se ridice la standarde cat mai inalte, gazdelor de la Grupul Scolar <> Zalau, cat si tuturor celor implicati in buna desfasurare a acestui eveniment, ne-a spus Claudiu Silaghi, director coordonator al CJPC Salaj. Elevii castigatori au primit diplome si premii constand in diferite obiecte electrocasnice, cat si in carti si obiecte specifice si utile elevilor. Totodata, au primit diplome de excelenta si profesorii indrumatori ai elevilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »